[Handleiding][Ibiza 6J][Exterieur] Extra luchtfilter in ventilatie kanaal

Maik

Member
Forumleiding
Beheerder
83
6
32
Houten
Nieuwe mod, how-to, extra luchtfilter in het ventilatie kanaal.

https://nl.aliexpress.com/item/1-pc...r-cleaner-Case-Cover-Sticker/32790579061.html

Inbouwen kostte een half uurtje.

Stap 1:
Ruitenwissers verwijderen.
Dopjes van de schroeven verwijderen, ruitenwissers omhoog zetten en de schroeven losdraaien. Markeren waar de wisser zat, zodat hij er zo weer goed op zit.
Daarna kun je het beste de ruitenwisser op het scharnierpunt even 'omhoog' knikken en dan een paar keer om de as draaien. Dan komt de hele arm zo los.

Stap 2: het parafaan verwijderen.
Allereerst neem je de rubber afsluit strip eruit, daarna knik je het parafaan omhoog, aan de kant van de motor Voorzichtig, het randje breekt snel af.Stap 3: het oude 'filter' verwijderen door deze richting de zijkant van de auto te schuiven (er staat zelfs een pijl op). Deze is zo los. Ik kon me niet zover krijgen om een doekje er doorheen te halen, maar het is daaronder wel een beetje vies. Deze aanslag zag ik ook lichtelijk aan de binnenkant van het kachelhuis.Laatste stap: het nieuwe filter erin klikken, en alles weer in omgekeerde volgorde inbouwen. Totale tijdsduur: ongeveer 30 minuten. Gereedschap: 1x dop 12mm.Zou geschikt moeten zijn voor iedere Polo 6R, en iedere andere auto met een 6R0 815 479 A:


Totale kosten 20 euro.
 

About us

  • Wij zijn een vriendengroep waarvan de passie voor auto's ervan af spat. Vaak gaan we gezamenlijk naar evenementen of meetings en maken we er altijd een feestje van! Onze auto is hobby # 1 en we weten er dan ook van alles over te vertellen! Meld je aan en deel mee in deze prachtige hobby!

Forum statistieken

Onderwerpen
69
Berichten
120
Leden
106
Nieuwste lid
Episode 3

Online statistics

Leden online
0
Bezoekers online
29
Totaal aantal bezoekers
29

Volg ons op Facebook